Daniël Depireux

Ik ben grootgebracht met de woorden van Phil Bosmans.

Daniël Depireux schrijft al sinds zijn kinderjaren. Eerst zeeroververhalen en later gedichten. In 1993 publiceerde hij zijn eerste roman, ‘Afspraak op l’ Alpe D’Huez’. Later volgden nog enkele romans en een aantal dichtbundels. Ook Bond zonder Naam inspireert hij graag! Een veertigtal spreuken van hem werden opgenomen in de Scheurkalender van 2024.

“Bij mijn ouders thuis was BZN altijd aanwezig. Ik ben grootgebracht met de woorden van Phil Bosmans. Zijn inspiratie heb ik ook doorgegeven aan mijn kinderen en kleinkinderen. Ik zie dat het ook hen raakt. Elke dag scheuren ze thuis een blaadje van de kalender. En als ze een spreuk van opa lezen, dan is het een extra fijne dag (lacht).”

“Ik denk graag en veel na, over de mens, de samenleving, dat het leven toch gemakkelijker is als je elkaar steunt. Daarover schrijf ik hoopvolle en positieve quotes die doen
nadenken en tegelijk aankaarten wat beter kan. In de geest van Bosmans de mensheid proberen te vermenselijken, dat vind ik een mooie opdracht.”

“Dat je met enkele woorden mensen kan activeren, vind ik prachtig. Dat onderscheidt Bond zonder Naam van andere organisaties. Die hebben lange epistels nodig om te engageren. BZN doet dat met één pennestreek.”

“Ik ben trouwens net zo oud als Bond zonder Naam, van 1958! Dat ik op mijn 66 nog een zaadje mag zijn uit de vele mooie bloemen die Phil Bosmans geplant heeft, dat doet deugd!“

Daniël

Meer getuigenissen en verhalen